Behandelvormen

Werkwijze

Tijdens een intake bespreken we je klacht(en), maar kijken we vooral ook naar jou als geheel. Wat drijft je, wie wil je zijn? Wat zijn je dromen, je behoeften, je wensen? Samen bepalen we wat voor jou de meest geschikte behandelvormen zijn en plannen we vervolgsessies in. Vaak zet alleen de intake al veel processen in gang. Het is mijn doel om jou zo efficiënt en vooral duurzaam mogelijk verder te helpen. Om deze reden zullen we dan ook altijd werken rondom de kern van het probleem, de oorsprong, en pakken dat zo effectief mogelijk aan. Hierdoor vinden de meeste mensen binnen een paar sessies hun Zest weer terug.

Indien je aanvullend en voor alternatieve geneeswijzen verzekerd bent, krijg je wellicht een deel van de sessies vergoed. Kijk hier voor meer informatie over tarieven en vergoedingen.

Behandelvormen

De sessies bestaan uit een combinatie van de verschillende therapievormen. Deze stellen we altijd samen op basis van jouw behoeften en hulpvraag.

Hypnotherapie

 


Hypnotherapie helpt je om tijdelijk je kritische en analytische gedachten los te laten, waardoor je krachtige veranderingen in je onderbewustzijn door kunt voeren. Hier kun je op doelgerichte wijze aan de slag met trauma’s, gedachten en gevoelens om zaken een plek te geven. Afhankelijk van dat wat er omhoogkomt  vanuit het onderbewustzijn, worden bijvoorbeeld regressie, innerlijk kindwerk of andere methoden ingezet. Lees hier meer over hypnotherapie.


Regressie/

Reïncarnatietherapie

Vanuit een staat van diepe ontspanning kun je alles herbeleven wat je ooit hebt meegemaakt. In je huidige leven, levens die zich daarvoor hebben afgespeeld of momenten tussen levens in. Hierdoor kun je naar de kern van het probleem gaan, het zaadje wat ooit gepland is, waardoor je in de huidige tijd een probleem ervaart. Door hier naartoe af te reizen, kun je het probleem bij de oorzaak aanpakken, en alles wat je eerder geleerd hebt wel herinneren en integreren. 


(Familie)opstellingen

 

Door middel van opstellingen kun je problemen die voortkomen vanuit bijvoorbeeld je gezin van herkomst of eerdere generaties krachtig aanpakken. Ook is het mogelijk om andere zaken op te stellen, zoals bijvoorbeeld een bepaalde emotie. Opstellingenwerk vindt plaats met vloerankers of in hypnose. Daarnaast bied ik van tijd tot tijd groepsopstellingen aan, volg hiervoor mijn Instagrampagina om op de hoogte te blijven van de actuele evenementen of neem gerust contact met me op. 

 


Geboorte in Kaart

De eerste 1000 dagen van je leven, vanaf het moment dat er al dan niet een kinderwens is tot ongeveer je tweede verjaardag, hebben een enorme invloed op hoe jij je ontwikkelt als mens. Door middel van de Geboorte in Kaart methode gaan we aan de slag met jouw eerste 1000 dagen of die van je kind, om patronen die gevormd zijn weer los te kunnen laten en zodat er in de juiste behoeften kan worden voorzien.


Energetisch

Reiki is een alternatieve geneeswijze waarbij, door middel van handopleggingen op en boven het lichaam, het zelfgenezend vermogen wordt gestimuleerd. Het is een holistische methode die je kan helpen op fysiek, mentaal, emotioneel, energetisch en spiritueel level in balans te komen. Ook is het mogelijk een Rite of the Womb inwijding te krijgen. Deze inwijding helpt verdriet en pijn die zich heeft genesteld in de baarmoeder, los te laten. Ook kunnen er rituelen en oefeningen vanuit het Sjamanisme ingezet worden om jouw energiehuishouding te ondersteunen. 

Lichaamsgericht

Het fysieke lichaam draagt een enorme wijsheid in zich. Deze wijsheid zit als het ware opgeslagen in jouw cellen en kun je, vaak makkelijker dan je denkt, aanspreken. Vanuit de brede achtergrond van zOzest worden de beste lichaamsgerichte oefeningen erbij gepakt om jou te helpen sneller je Zest terug te vinden. Je kunt hierbij onder andere denken aan oefeningen vanuit de Yoga- en Chakraleer en opstellingen vanuit het Sjamanisme. Soms passen we dit toe tijdens een sessie, in combinatie met één van de bovengenoemde methodieken, of krijg je ze mee als huiswerk. 


Psychosociaal

Door middel van diverse methodieken, zoals Acceptance and Commitment Therapy en Positieve Psychologie gaan we diep in op jouw belevingswereld en kijken we op welke vlakken je verandering wenst. De oplossingen waar we naartoe werken zijn geen adviezen die ik aandraag, maar oplossingen die vanuit jou komen. Hierdoor zijn ze doeltreffender en makkelijker voor jou om te implementeren in je leven.

 

 


 

 


 

Neem contact op voor meer informatie of maak direct een afspraak.