Behandelvormen

Werkwijze

Tijdens een intake bespreken we je klacht(en), maar kijken we vooral ook naar jou als geheel. Wat drijft je, wie wil je zijn? Wat zijn je dromen, je behoeften, je wensen? Samen bepalen we wat voor jou de meest geschikte behandelvormen zijn en plannen we vervolgsessies in. Het is mijn doel om jou zo efficiënt en vooral duurzaam mogelijk verder te helpen. Om deze reden zullen we dan ook altijd werken rondom de kern van het probleem, de oorsprong, en dat zo effectief mogelijk aanpakken.

Momenteel komen cliënten voor gemiddeld 2 tot 7 sessies bij zOzest en vinden binnen die periode hun ZEST weer terug. Indien je aanvullend verzekerd bent voor alternatieve geneeswijzen, krijg je wellicht een deel van de sessies vergoed. Kijk hier voor meer informatie over tarieven en vergoedingen.

Behandelvormen

De sessies bestaan uit een combinatie van de verschillende therapievormen. Deze stellen we altijd samen op basis van jouw behoeften en hulpvraag.

Hypnotherapie


Hypnotherapie helpt je om tijdelijk je kritische en analytische gedachten los te laten, waardoor je krachtige veranderingen in je onderbewustzijn door kunt voeren. Hier kun je op doelgerichte wijze aan de slag met trauma’s, gedachten en gevoelens om zaken een plek te geven. Afhankelijk van dat wat er omhoogkomt  vanuit het onderbewustzijn, worden bijvoorbeeld regressie, innerlijk kindwerk of andere methoden ingezet. Lees hier meer over hypnotherapie.


Regressie/Reïncarnatietherapie

Vanuit een staat van diepe ontspanning kun je alles herbeleven wat je ooit hebt meegemaakt. In je huidige leven, levens die zich daarvoor hebben afgespeeld of momenten tussen levens in. Hierdoor kun je naar de kern van het probleem gaan, het zaadje wat ooit gepland is, waardoor je in de huidige tijd een probleem ervaart. Door hier naartoe af te reizen, kun je het probleem bij de oorzaak aanpakken, en alles wat je eerder geleerd hebt wel herinneren en integreren. 


Energetisch

Reiki is een alternatieve geneeswijze waarbij, door middel van handopleggingen op en boven het lichaam, het zelfgenezend vermogen wordt gestimuleerd. Het is een holistische methode die je kan helpen op fysiek, mentaal, emotioneel, energetisch en spiritueel level in balans te komen. Ook is het mogelijk een Rite of the Womb inwijding te krijgen. Deze inwijding helpt verdriet en pijn die zich heeft genesteld in de baarmoeder, los te laten.


Positive Psychology


Het richten op positieve emoties is een erg belangrijk iets in het leven. Wanneer je bijvoorbeeld meer dankbaarheid, tevredenheid en vrolijkheid ervaart, is het een stuk makkelijker om negatieve emoties los te laten en meer in jezelf te gaan geloven.


Mindfulness

In zowel Acceptance and Commitment Therapy en Positive Psychology heeft Mindfulness een belangrijk aandeel. Indien nodig, zullen we oefeningen doen of krijg je oefeningen mee om thuis te doen, zodat je minder stress ervaart, beter met tegenslagen om kunt gaan en het piekeren los kunt laten.


Psychosociaal

Door middel van diverse methodieken gaan we diep in op jouw belevingswereld en kijken we op welke vlakken je verandering wenst. Deze vorm is vooral erg oplossingsgericht. De oplossingen waar we naartoe werken zijn geen adviezen die ik aandraag, maar zijn oplossingen die vanuit jou komen. Hierdoor zijn ze veel doeltreffender en makkelijker voor jou om te implementeren in je leven.


Creatieve oefeningen


Soms is het lastig iets uit te leggen en wordt de emotie of de gedachte toegankelijker door er iets tastbaars van te maken. Indien dit bij je past, zullen we hiermee aan de slag gaan.


ACT

Door middel van Acceptance and Commitment Therapy (ACT) kijken we onder andere naar jouw waarden, wie je wilt zijn als persoon en hoe je op de voor jouw beste manier je leven kunt gaan leiden. We richten ons onder andere op acceptatie van zaken die niet verandert kunnen worden, en het commitment om de dingen die je wel in de hand hebt aan te gaan en je leven fijner te maken.


Lichaamsgerichte oefeningen

Vanuit de brede achtergrond van zOzest worden de beste lichaamsgerichte oefeningen erbij gepakt om jou te helpen nog sneller je Zest terug te vinden. Deze oefeningen komen vanuit de yoga- en de chakraleer. Soms worden ze tijdens een sessie gedaan, tegelijk met één van de bovengenoemde methodieken, of krijg je ze mee als huiswerk. 


 

Neem contact op voor meer informatie of maak direct een afspraak.